Portretschilder en beeldend kunstenaar te Bussum

Mijn naam is Govert Muijs en ik ben in 1956 geboren te Hilversum. Door mijn grootvader werd ik als kind al geďnspireerd. Na het afronden van de vakopleiding schilderen en etaleren aan het Nimeto in Utrecht, heb ik mijn onderwijsakte voor tekenleraar behaald. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als reclameschilder. Toentertijd was dat nog een echt vak, hetgeen tegenwoordig veelal met de computer gebeurt. Ik hield mij bijvoorbeeld bezig met het schilderen van vignetten en logo’s op borden langs voetbalvelden. Alles uit de losse hand, maar met de juiste verhoudingen.

De afgelopen twintig jaar ben ik actief als beeldend kunstenaar. In deze jaren heb ik getracht een eigen stijl te ontwikkelen. Hierbij kwamen de ervaringen als reclame- en decorschilder goed van pas. Hoewel ik het leuk vind met allerlei zaken bezig te zijn, houd ik mij tegenwoordig voornamelijk bezig met portretten en muurschilderingen.
Naast het realiseren van mijn eigen ideeën, doe ik dit veelal in opdracht.

Meer weten over hoe ik hierbij te werk ga? Kijk op de pagina werkwijze voor een overzicht.

Atelier

Wanneer ik niet op locatie hoef te werken, verblijf ik het liefst in mijn atelier. Samen met 16 andere kunstenaars heb ik mijn werkplek in een ‘overdekt kunstenaarsdorpje’, aan de Vliegdenweg te Bussum. Dankzij een aantal lichtkoepels, ben ik in de gelegenheid in alle rust te werken met veel daglicht. Geef mij daarnaast een doek en een penseel met verf, en ik vergeet al snel alles om mij heen. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs. U vindt de adresgegevens op de contactpagina.

Naar boven
Real Time Analytics