WERKWIJZE

Mijn werk beslaat diverse onderwerpen. Elk soort schildering vraagt een eigen werkwijze. Voorbeelden en meer uitleg hierover is te vinden op de pagina’s op deze website.

Veel van de werkzaamheden doe ik in opdracht voor bedrijven, families, producenten etc. Bij elke opdracht vind ik het belangrijk eerst een goed beeld te krijgen van u, de opdrachtgever. Een schildering in opdracht begint dan ook vaak met een bezoek aan de plaats waar het werk moet komen te staan of hangen. In het geval van portretten komt men vaak langs in mijn atelier. Samen overleggen we over de mogelijkheden en uw wensen.

Om een schilderij tot stand te laten komen trek ik er vaak op uit samen met mijn fototoestel en schetsboek. Natuur van onder andere de waddeneilanden is een grote inspiratiebron voor mij.

ik trek er vaak op uit samen met mijn fototoestel en schetsboek

Hier werk ik aan een zeezicht. Eens in de zoveel tijd geef ik cursussen in de openlucht. Wanneer ik de tijd kan vinden trek ik er zelf ook graag op uit om natuurschoon vast te leggen.

cursussen in de openlucht

De herfstkleuren fascineren mij. De lichtval is in deze tijd van het jaar is bijzonder en laat de gevallen bladeren rood kleuren. Er is een relatief korte tijd om een dergelijk plaatje vast te leggen, aangezien nog niet alle bomen kaal moeten zijn. Op dit schilderij heb ik geprobeerd de overgangsperiode tussen de zomer en de winter vast te leggen. Ik heb een fascinatie voor kleur en licht.

fascinatie voor kleur en licht

PORTRETSCHILDERINGEN

Of het nu een portret van een dier, een collega of familielid is: een portret van uw dierbaren kan een kostbaar bezit zijn. Daarom vind ik het belangrijk om vooraf goed te luisteren naar uw wensen. Een goede start is een afspraak in mijn atelier, waar ik de eerste schetsen en foto’s maak. Deze gebruik ik later bij het maken van het portret.

De manier van schilderen die ik hanteer, is bijzonder. Het is een combinatie van realisme en een techniek genaamd "trompe-l'oeil". Omdat ik de lijst vaak bij het werk in schilder, kan ik buiten de lijst treden, waardoor het werk tot leven komt. Door een beperkt kleurenpalet te hanteren zorg ik voor eenheid in het werk.

Kijk voor meer informatie eens op de pagina portretten

portret

MUURSCHILDERINGEN EN WANDSCHILDERINGEN

Bij elke opdracht voor een muurbeschildering of wandschildering wordt vooraf aan de hand van schetsen, bekeken in hoeverre de muurschildering of wandschildering in de beschikbare bedrijfsruimte geïntegreerd kan en mag worden. U bepaalt het onderwerp en de stijl van de schildering.

Door gebruik te maken van verschillende schildertechnieken en objecten in de ruimte bij de beschilderingen te betrekken, probeer ik de schildering tot iets bijzonders te maken.

Meer informatie over muurschilderingen

muurschildering