over

govert muijs

PORTRETSCHILDER EN BEELDEND KUNSTENAAR TE BUSSUM

Mijn naam is Govert Muijs ik ben geboren in 1956 te Hilversum. Ruim 30 jaar ben ik gepassioneerd kunstschilder. Om dit vak uit te kunnen oefenen heb ik de opleiding schilderen en etaleren gevolgd aan het Nimeto in Utrecht. Hiernaast is een groot deel van mijn interesse gericht op lesgeven. Om mij hier verder in te ontwikkelen heb ik de onderwijsakte voor tekenleraar behaald. Ik ben bevoegd om op de lagere- en middelbare school les te geven.

Ik ben echter niet als kunstschilder van start gegaan. Er werd mij een baan in de reclame aangeboden direct na de vakschool. Destijds werd nog veel decor en ander reclamemateriaal met de hand gemaakt, in tegenstelling tot nu, waar veelal een beroep gedaan wordt op de digitale wereld. Mijn werkzaamheden bestonden uit het schilderen van logo’s, borden langs voetbalvelden en het maken van vignetten. Een zo te noemen veelzijdige baan dus. Ik merkte dat mijn passie voor schilderen breder was dan de reclamewereld mij kon bieden. Met deze reden heb ik ervoor gekozen om voor mijzelf te beginnen als beeldend kunstenaar. Een grote en risicovolle stap, echter merkte ik al snel dat dit de juiste beslissing was. In de afgelopen 30 jaar heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Ik onderscheid mij door mijn unieke vormgeving en het feit dat een schilderij bij mij niet ophoudt bij de lijst, maar verder gaat in de vrije ruimte. (Zie mijn werk uit de lijst) Recentelijk is hier bewegend beeld aan toegevoegd en combineer ik moderne media met de aloude schilderkunst.

Mijn werk bestaat uit portretten en wandschilderingen. Mijn website geeft een goed beeld van het soort opdrachten wat ik uitvoer.

Niet alleen creëer ik eigen werk. Het inspireren en begeleiden van anderen heeft mij altijd aangesproken, daarom bied ik een uitgebreid aanbod aan schilderlessen en cursussen. De onderwerpen voor deze lessen en cursussen verschillen. Van de oude meesters tot portretschilderen. Hier kunt u meer over terugvinden op mijn website.

Mijn atelier bevindt zich op het industrieterrein op de Vliegdenweg nummer 11 in Bussum. Een prachtige oude wijk welke het Spieghel wordt genoemd. Dit industrieterrein kan een kunstenaarsdorp genoemd worden, aangezien ik niet de enige ben die hier gepassioneerd aan het werk is. Samen met 16 andere kunstenaars ben ik hier gevestigd. In mijn atelier heb ik veel werk hangen wat u misschien zou kunnen interesseren of inspireren. U bent altijd welkom.

Wanneer ik niet op locatie hoef te werken, verblijf ik het liefst in mijn atelier. Samen met 16 andere kunstenaars heb ik mijn werkplek in een ‘overdekt kunstenaarsdorpje’, aan de Vliegdenweg te Bussum. Dankzij een aantal lichtkoepels, ben ik in de gelegenheid in alle rust te werken met veel daglicht. Geef mij daarnaast een doek en een penseel met verf, en ik vergeet al snel alles om mij heen.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs. U vindt de adresgegevens op de contactpagina.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl