Elephant Parade Laren

Elephant Parade organiseert meerdere keren per jaar de grootste openluchttentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant en financieel olifantenprojecten over de hele wereld te steunen. De Elephant Parade kwam in 2017 naar Laren om het tienjarig bestaan van de tentoonstelling te vieren.

Voor de Elephant Parade heb ik samen met mijn cursisten de olifant voor de Jumbo beschilderd in de stijl van Mondriaan. De andere olifant is door mij beschilderd voor makelaarskantoor 'Voorma en Walch'. Deze staat nu bij hun kantoor in Laren (NH).

Bekijk artikel: Sponsor een enorme Mondriaan-olifant voor Elephant Parade


Decors RTL Nieuws

In Museum Hilversum is vanaf 14 januari t/m 22 maart 2015 de tentoonstelling Show me the news te bekijken, over de overgang van tekst- naar beeldcultuur in nieuwsmedia. Het museum presenteert een overzicht van de vormgeving van de twee belangrijkste Nederlandse nieuwsprogramma’s: het NOS Journaal en RTL Nieuws. Het toont werk van decorontwerpers, grafisch ontwerpers en componisten die achter de schermen het nieuws een gezicht gaven.

Zelf heb ik in 1991 met Rijko Koning het decor van RTL ontworpen en gebouwd. Het decor bestaat uit een achtergrond waarin de regie te zien is. Voor reguliere uitzendingen gebruiktte men een decor met gele kleuren erin verwerkt.

Meer informatie tentoonstelling

Website Museum Hilversum

Compositietekening voor "Je zal het maar hebben"(BNN, 23-12-2014)

Voor het TV programma "Je zal het maar hebben" van BNN heb ik meegewerkt als compositietekenaar (uitzending 23 december 2014)

Tamara hoort 24 uur per dag stemmen in haar hoofd en ziet voortdurend beelden die er niet zijn. Deze beelden heb ik omgezet in portrettekeningen.

Bekijk uitzending

Compositie tekenen Editie NL (RTL, 01-10-2014)

Op 1 oktober 2014 ben ik geïnterviewd voor Editie NL (RTL). Onderwerp: compositie tekenen. De afperser van de familie De Mol, er bestaat een compositietekening van. Maar hoe betrouwbaar is zo'n tekening nou eigenlijk?

Bekijk fragment

Artikel Gooi- en Eemlander over expositie 'High Heels'

In het dagblad de Gooi- en Eemlander is mijn werk gepresenteerd in het kader van de expositie 'High Heels'. Tijdens deze expositie is mijn werk t/m 2 december 2012 te zien in het atelier van collectief 'Arte Temporale' (Havenstraat, Bussum)

Interview augustus editie 'Palet' (08-2012)

PALET is een tweemaandelijks tijdschrift met veel informatie over schilder- en tekenkunst. Van pentekenen en aquarel tot olieverf. Kunstenaars en liefhebbers vertellen over hun werk.

Voor de augustus/september editie ben ik geinterviewd en zijn enkele van mijn werken geplaatst.

Avro's Kunstuur (14-01-2012)

In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. In deze aflevering van Avro's kunstuur vertelt Veerle Oudenhoven over het door mij gemaakte kunstwerk ‘Poezen’.

Bekijk de aflevering (v.a. 00:09:45 minuten)

Compositietekening bij TV programma Memories (7-12-2009)

Voor een uitzending van het programma "Memories", ben ik gevraagd een compositietekening te maken. Gerard heeft namelijk, na het lezen van een brief van zijn verloofde Joke, alle brieven en foto's van haar in de Arafura zee gegooid.

Bekijk uitzending

Compositietekenaar TV programma Checkpoint (23-10-2009)

Als compositietekenaar hielp ik mee aan een onderdeel van het televisieprogramma Checkpoint van de EO. Deelnemers werden getest op hun fotografisch geheugen. Het test-team moest zo veel mogelijk boodschappen meenemen, maar intussen werd de winkel overvallen. Op aanwijzing van de kinderen maakte ik een portret van de dief. Wie het beste de winkeldief kon omschrijven zou winnen.

Bekijk uitzending

Compositietekenaar Daten in het donker (01-06-2009)

Als compositietekenaar ben ik gevraagd voor een datingprogramma van RTL5: "Daten in het donker". Hierin moesten drie vrijgezelle heren en drie single dames, van elkaar gescheiden, onder één dak wonen. Zij delen echter één gezamenlijke ruimte: de Donkere Kamer. Hier leren zij elkaar kennen in het pikdonker.

De kandidaten mochten de andere personen beschrijven en op aanwijzing van hen maakte ik 3 portretten per aflevering. De gelijkenis van de schilderijen gemaakt op basis van de beschrijving en de werkelijke kandidaten was soms verbluffend.

Artikel Gooi- en Eemlander

Door het dagblad de Gooi- en Eemlander ben ik geïnterviewd over mijn muurschilderingen van klassieke auto's. Het artikel bevat veel uitleg over mijn werkwijze en het schilderproces. Klik op de link om het artikel te lezen.

Avro's Kunstuur (01-11-2008)

In het televisieprogramma Avro's Kunstuur, vertelt Jan de Ridder in "Zomaar Kunst", wat hij zo bijzonder vindt aan het schilderij "Race", door mij gemaakt.

Bekijk uitzending (v.a. 49:45)

Hemel opent zich boven Schipluiden (21-10-2006)

Een artikel over de samenwerking tussen Ruud Krijnen en Govert Muijs in de Gooi- en Eemlander. Dit naar aanleiding van een project in een kerk te Schipluiden. Samen met Ruud heb ik een plafondschildering (200 m2) gemaakt in renaissance stijl.
Klik hieronder op de afbeeldingen voor een vergroting van het artikel (2 delen).

Artikel Life Style: Kunst met een knipoog (2004)

In 2004 verscheen er in het blad Life Style een interview met mij. Het artikel is geschreven door Annette Ripolli.

Lees het artikel

Govert Muijs in het Klokhuis (14-12-1995)

Mijn werk en werkzaamheden zijn onderwerp geweest in een uitzending van het Klokhuis.

Telegraaf Woonkrant artikel Govert Muijs (28-12-1994)

In december 1994 ben ik geïnterviewd door de Woonkrant. Een onderdeel van de Telegraaf. Het artikel is geschreven door Johan de Wit.

Lees het artikel